Dårlig lyd i børneværelset?

kids

børneværelset

God lyd til god leg

Det er let at forbedre akustikken i børneværelset og samtidig sætte en stopper for, at det høje lydtryk spreder sig til resten af boligen. For ligesom legetøj har lyd fra børneværelset en tendens til at sprede sig i resten af boligen.

Foruden en markant reducering af støj optimeres de akustiske forhold i børneværelset, så husets yngste kan fortsætte legen i de bedste akustiske rammer. Og så er et AKUART HOME støjdæmpende billede let at rengøre, for når man ser med fingrene, er det umuligt at undgå snavs og pletter. En hårdt opvredet klud klarer sagen, og jeres AKUART HOME er så godt som nyt igen. Og igen. Og igen.

Guide til god akustik i børneværelset

Placering af AKUART HOME

I børneværelset handler det som udgangspunkt om at dæmpe støjen samt forhindre lyden i at sprede sig til resten af boligen. Det gælder derfor om at placere AKUART HOME billeder så tæt på rummets naturlige ‘legezone’ som muligt. På den måde opfanges størstedelen af den direkte lyd hurtigt, så den undgår at blive kastet tilbage fra væggene og videre ud i resten af boligen. Hvis der er flere vægflader med plads til billeder, så placér – så vidt det er muligt – billederne på to tilstødende vægge. På den måde indkapsles legezonen, og der tages højde for de lydsvingninger, der opstår på tværs og langs af rummet.

Børneværelse Illustration 01

Antal AKUART HOME

Forudsætningen for et godt resultat er den samlede mængde lydabsorption tilført rummet kombineret med den rigtige placering. Det er underordnet, om I vælger ét større billede eller flere mindre billeder, for effekten er den samme, så længe billedernes overflader dækker det samme areal og placeres tæt på rummets primære lydkilder.

Børneværelse Illustration 02

Størrelse på AKUART HOME

Når størrelsen på AKUART HOME skal defineres, kan I med fordel vælge formater, som indkapsler den naturlige legezone for at undgå, at lyden bliver kastet tilbage fra væggen og videre ud i boligen. Det er vores erfaring, at man netop i et mindre børneværelse effektivt kan forhindre lyden i at sprede sig med ét enkelt større billede eller flere små, som dækker samme areal. Vælg fx et AKUART HOME 50 billede på 100×150 cm eller 120×120 cm og hæng det tæt på de centrale lydkilder i rummet.

Børneværelse Illustration 03

Højde på AKUART HOME

AKUART HOME billeder skal hænge naturligt på væggen og indgå i rummets øvrige indretning. Dog kan billederne med fordel hænge lavere i børneværelset end i boligens andre rum, da den lyddæmpende overflade skal dække hovedhøjde og dermed også talehøjde i børnehøjde – både når de sidder ned og står op i rummet. En god tommelfingerregel er, at midten af et AKUART HOME billede i børneværelset skal være lavere, end vi almindeligvis anbefaler til resten af boligen. Vi har gode erfaringer med billeder hvor midtpunktet er placeret ca. 1,3 til 1,5 meter fra gulvet.

Børneværelse Illustration 04

HOME 30 eller 50?

Som udgangspunkt anbefaler vi altid AKUART HOME 50, da I her er garanteret en høj akustisk dæmpning både ved lave, mellem og høje frekvenser. Dog kan I anvende AKUART HOME 30 i børneværelset, da den grundlæggende akustik i denne type rum oftest er god, og fordi det primære formål er at tage toppen af støjen og hindre lyden i at sprede sig til resten af boligen. AKUART HOME 30 dæmper effektivt lyde ved høje frekvenser og er derfor i mange tilfælde velegnet til børneværelser, hvor høje børnestemmer og skarpe lyde fra legetøj, der rammer hårde overflader er dominerende.

Oplever I problemer med lyde i et dybere frekvenslag? Når fx. bassen fra musikanlægget eller Playstations i børneværelset spreder og forplanter sig i resten af huset, anbefaler vi altid AKUART HOME 50, der i modsætning til AKUART HOME 30 også er effektiv ved lave frekvenser. På den måde er I helgarderet mod høje børnestemmer og dybe basfrekvenser.

Børneværelse Illustration 05

Man ser bedst med fingrene…

… Uanset om man er stor eller lille, ung eller gammel. Derfor er alle AKUART HOME løsninger lette at vedligeholde. Både HOME 30 og HOME 50 tåler daglig afstøvning og aftørring med en hårdt opvredet klud uden at tekstil, farvemætning, printkvalitet eller den akustiske funktion kompromitteres. Vidste I, at AKUART HOME både er brandhæmmende, fri for harmfulde stoffer i henhold til Øko-Tex 100 og anbefalet af det svenske astma og allergiforbund?