Dårlig lyd i spisestuen?

WEB Cropped Akuart 05 Home AA PP

spisestuen

Kan du lige gentage?

Har I svært ved at høre, hvad der bliver sagt, når hele familien er samlet omkring bordet, eller når vennerne kigger forbi med et par flasker vin? Dårlig akustik gør jer uoplagte, trætte og tunge i hovedet, for når taleforståeligheden forringes, begynder vi automatisk at tale højere, hvilket resulterer i, at støjniveauet køres unødvendigt højt op.

Spisebordet er familiens helle. Det er her, vi samles og spiser sammen efter en lang dag fra hinanden. Det er også her, vi arbejder og laver lektier. Lægger puslespil og lakerer negle. Det er her, kvalitetstiden er i fokus, hvor der skal være plads til dybe samtaler, til at skåle, til børnefødselsdage og til madro. God akustik bringer balancen tilbage i lyden, for når akustikken er god, bliver alt andet bare lidt bedre.

Guide til god akustik i spisestuen

Placering af AKUART HOME

Placer AKUART HOME akustikbilleder tæt på spisebordet for at absorbere den direkte lyd hurtigt og effektivt. Den optimale placering af AKUART HOME er på to tilstødende vægge, så der tages højde for lydsvingninger på tværs og langs af rummet – en placering der med fordel kan matche spisebordets længde og bredde. Når spisebordet indkapsles med lyddæmpende AKUART HOME billeder skaber I en behagelig akustisk zone omkring det. Hvis spisebordet er 200 x 90 cm kan I placere to billeder på væggen langs bordet og ét på den tilstødende væg, der matcher spisebordets bredde. Er spisetuen mindre og har spisebordet eksempelvis en størrelse på 150×90 cm kan I placere et enkelt billede på hver af de tilstødende vægge.

Home Spisestuen 01

Antal AKUART HOME

Forudsætningen for et godt resultat er den samlede mængde tilført lydabsorption kombineret med den rigtige placering. Det er underordnet, om I vælger ét større billede eller flere mindre billeder i fx collageform, for effekten er den samme, så længe billedernes overflader dækker det samme areal og placeres så tæt på spisebordet som muligt.

Home Spisestuen 02 Edit

Størrelse på AKUART HOME

Når størrelsen på AKUART HOME billeder skal defineres, er det en fordel, at billedernes bredde – enkeltvis eller samlet – matcher spisebordets dimension for at kunne skabe de bedste forudsætninger for gode akustiske forhold omkring bordet (se punkt 1). Et AKUART HOME billede, der måler mellem 100-150 cm i højden, anbefales som udgangspunkt, når den direkte lydenergi i hoved- og talehøjde skal absorberes effektivt og hurtigt – altså lyd, der udledes af almindelig samtale.

Home Spisestuen 03

Højde på AKUART HOME

AKUART HOME billeder skal hænge naturligt på væggen og indgå i spisetuens øvrige indretning. Ved en naturlig placering på væggen dækker billedets overflade ca. hovedhøjde og dermed også talehøjde, når man sidder ned og står op. En god tommelfingerregel er, at midten af et AKUART HOME akustikbillede skal være ca. 1,5 meter fra gulvet.

Home Spisestuen 04

AKUART HOME 30 eller 50?

Som udgangspunkt anbefaler vi altid AKUART HOME 50, da I her får en høj akustisk dæmpning både ved lave, mellem og høje frekvenser. Det gælder især, hvis jeres spisestue er kendetegnet ved loft til kip og hårde overflader som fx klinker på gulvet, vandskurede vægge og beton. I denne type lydscenarier har I nemlig brug for ekstra lyddæmpning, og vi anbefaler derfor altid AKUART HOME 50, der effektivt absorberer den lydenergi, der rammer dets overflade. AKUART HOME 50 er derfor det helt rigtige valg, når I har brug for en akustisk løsning, der tager højde for alle typer af lydenergi.

Undtagelsesvis kan AKUART HOME 30 anvendes, hvis der af indretningsmæssige årsager ikke er plads til AKUART HOME 50 fx ved smalle spisestuer hvor afstanden mellem bord og væg er kort og hvor tykkelsen på AKUART HOME 30 er mere passende.

Home Spisestuen 05