Dårlig lyd i stuen?

WEB Cropped2

Stue // Hi fi

Runger det?

Stuens sofaområde er et af boligens naturlige samlingspunkter, hvor der både skal være plads til at tage den med ro, til høj musik, til filmhygge, til fester og til alt det midt imellem. Det er også her hi-fi anlæg, højttalere og soundbars er installeret. Hvis stuen også er indrettet minimalistisk eller ligger i åben, direkte forbindelse med boligens køkken-alrum, sættes de akustiske forhold under pres.

AKUART HOME akustikbilleder gør både rummet behagelig at opholde sig i og optimerer jeres TV og hi-fi udstyr. Vores erfaring viser, at dårlige akustiske forhold nedsætter funktionen af teknisk udstyr markant og er ødelæggende for helhedsoplevelsen. I undgår desuden, at lyden fra jeres forskellige devices spreder sig til resten af boligen.

Guide til god akustik i stuen

Placering af AKUART HOME

I stuen gælder det som udgangspunkt om at optimere de akustiske forhold, så rummet bliver behageligt at opholde sig i. Den sekundære gevinst er, at I får ren lyd for pengene, når jeres TV og hi-fi-anlæg for alvor kommer til deres ret. Det er oplagt at placere AKUART HOME billeder er så tæt på sofaen som muligt, så I undgår, at lyden fra jeres TV og anlæg ikke kastes tilbage i rummet og svinger uhensigtsmæssigt mellem to vægflader. Det er lyd, der typisk opfattes som ekko og rungen. Hvis I oplever, at lyden forplanter sig i resten af boligen, kan I med fordel supplere med et AKUART HOME billede på den tilstødende væg, så I indkapsler zonen omkring sofaen og tager højde for lydsvingninger, der opstår på tværs og langs af stuen.

Home Stuen 01

Antal AKUART HOME

Forudsætningen for et godt resultat er den samlede mængde tilført lydabsorption kombineret med den rigtige placering. Det er underordnet, om I vælger ét større billede i landskabsformat eller flere mindre billeder i collageform. Effekten er den samme, så længe billedernes overflader dækker det samme areal og placeres, så lyden ikke svinger uhensigtsmæssig mellem parallelle vægflader og skaber et rungende lydmiljø i stuen.

Home Stuen 02 Edit 1

Størrelse på AKUART HOME

Når størrelsen på AKUART HOME billeder skal defineres, er det essentielt, at billedernes bredde – enkeltvis eller samlet – dækker en flade, som skaber et tilstrækkeligt akustisk komfortabelt miljø i det område, I opholder jer. I kan med fordel vælge formater, der samlet set matcher bredden på sofaen og derved undgå, at generende lydreflektioner kastes tilbage over sofaryggen. Vi har gode erfaringer med AKUART HOME billeder, der måler mellem 100-150 cm i højden, når man ønsker at absorbere direkte lydenergi i talehøjde.

Home Stuen 03

Højde på AKUART HOME

AKUART HOME billederne skal hænge naturligt på væggen og indgå i rummets øvrige indretning. Ved en naturlig placering på væggen dækker billedets overflade ca. hovedhøjde og dermed også talehøjde, når man sidder ned og står op. En god tommelfingerregel er, at midten af billederne skal være ca. 1,5 meter fra gulvet. Dette mål varierer alt efter, hvilken type sofa I har, og hvilke formater I vælger.

Home Stuen 04

HOME 30 eller 50?

Vi anbefaler som udgangspunkt altid AKUART HOME 50 i stuen, da I her får høj akustisk effekt ved både lave og høje frekvenser. Dette er især vigtigt i stuen, hvor lydenergi forårsaget af tv, hi-fi anlæg, højttalere og soundbars spænder over et bredt frekvensområde og nemt kan mudre, hvis der ikke tages højde for hensigtsmæssig lyddæmpning. I større stuer med hårde overflader som fx klinker, gips, beton og mursten anbefaler vi også AKUART HOME 50 – især hvis stuen ligger i direkte forbindelse med boligens køkken, vil lyden føles meget hård og hænge længe i rummet, hvilket kræver, at den akustiske funktionalitet er så høj og effektiv som muligt.

Home Stuen 05