Dårlig lyd i udestuen?

Udestue Cover

udestue/orangeri

Boligens oase

De fleste vælger at tilbygge en udestue for at få en lille oase, hvor de kan trække sig tilbage blandt planter, brætspil og slumretæpper. Den klassiske udestue er karakteriseret ved mange glaspartier, der giver oplevelsen af at være et skridt tættere på naturen året rundt. Overvægten af glaspartier kombineret med andre hårde overflader som fx klinkegulv medfører, at lyden bliver hængende længere i rummet og skaber dårlige akustiske forhold.

Udestuens funktion er karakteriseret ved at være et sted, der inviterer til ro, fordybelse og hvor man kan trække sig tilbage og lade op. Det er derfor alfa og omega, at rummet er behageligt at opholde sig i. En af fordelene ved en AKUART HOME løsning er, at billederne hverken er sarte eller delikate, fordi de er fremstillet af 100 % genbrugte plasticflasker og tåler derfor altid permanent luftfugtighed.

Guide til god akustik i udestuen

Placering af AKUART HOME

I udestuer kan det være svært at finde plads til AKUART HOME, da denne rumtype ofte er karakteriseret ved store glaspartier og sparsom vægplads. Det handler derfor om at finde plads på de få flader, der er tilbage. Vi anbefaler, at I placerer AKUART HOME så tæt på det område, I opholder jer mest – fx ved terrasse- eller sofabordet. På den måde skaber I nemlig en behagelig, akustisk zone, hvor størstedelen af den direkte lyd bliver absorberet hurtigt og effektivt.

Home Udestuen 01

Antal AKUART HOME

Forudsætningen for et godt resultat er den samlede mængde tilført lydabsorption kombineret med den rigtige placering. Det er underordnet, om I vælger ét stort billede i 120×120 cm eller fx 4 mindre billeder i 60×60 cm, for effekten er den samme, så længe billedernes overflader dækker det samme areal og placeres tæt i forhold til lydkilderne.

Home Udestuen 02 1

Størrelse på AKUART HOME

Når størrelsen på jeres AKUART HOME billeder skal definenes, skal I fokusere på større formater. Det gælder nemlig om at dække de hårde lydreflekterende flader for at kompensere for de mange glaspartier, der kaster lyden tilbage. Vi anbefaler AKUART HOME billeder i formaterne 120×120 cm eller 100×150 cm. Alternativt flere små for at dække det samme eller et endnu større areal.

Home Udestuen 03

Højde på AKUART HOME

AKUART HOME skal hænge naturligt på væggen og indgå i rummets øvrige indretning. Ved en naturlig placering på væggen dækker billedets overflade hovedhøjde og dermed også talehøjde, når man sidder ned og står op. En god tommelfingerregel er, at midten af billederne skal være ca. 1,5 meter fra gulvet.

Home Udestuen 04

HOME 30 eller 50?

Vi anbefaler AKUART HOME 50 i udestuer, da den typisk er karakteriseret ved hårde overflader som klinker, gips, beton, mursten, store glaspartier, og som ofte kun har én vægflade lyden kan dæmpes fra. Det kræver derfor maksimal akustisk dæmpning at optimere lydforholdene i udestuen. AKUART HOME 50 er den ideelle løsning, for den absorberer effektivt den lydenergi, der rammer dets overflade.

Home Udestuen 05