Månedens kunstner // Maj

martmo 08 RR PO

Martin Moore

 

 

 

 

“Der er ikke noget værre end en copy cat.”

Når kunst sætter gang i tankerne

Det var en udfordring, der skulle til. Og så endda fra sin kone. Det var i 2014, at Martin Moore for alvor fandt sin identitet som kunstner. Hun bad ham nemlig om at lave noget, de selv kunne have hængende derhjemme. Noget, der var anderledes end hans dengang stringente og poppede stil
– en stil som hans webdesigner-uddannelse havde givet ham.

For Martin er kunst først kunst, når det formår at sætte tankerne i gang. Det skal ikke være indlysende. Det skal derimod være flerdimensionelt. For alt er jo relativt. Også kunst. Abstrakt og poleret. Sådan beskriver Martin sin kunst nu. Hans seneste kollektion er inspireret af naturen og af dét, der omgiver ham. Og af Bredenbekk og Sanna Wieslander. De virker hver gang.

Hvis han skulle kategorisere et af sine egne værker som favorit, er det enten ”Sakura” eller ”Hortensia”. Og det forstår man godt hvorfor.

Besøg hjemmeside.

marmor 04 RR PO
web martinmoore

#1 Hvad er definitionen af kunst for dig?

Kunst er super svært at definere, men den tilbagevendende tanke er hver gang, at kunst ikke skal give sig selv. Hvis man kan udlede flere ting af det, om det er et maleri, en træfigur eller hvad det nu kan være, så synes jeg det er kunst, hvis det sætter tankerne igang.

#2 Hvornår begyndte du for alvor at lave dit eget kunst? Og hvorfor?

Jeg er uddannet webdesigner, hvor jeg har været vant til at designe stringente og poppede ting. Da jeg flyttede sammen med min kone for knap 4 år siden udfordrede hun mig til at lave noget, vi selv kunne have hængende. Det første jeg lavede var bestemt ikke særlig interessant, og hvis det satte tankerne igang, var det ikke positive tanker. Jeg vil sige, at jeg begyndte at finde min egen kunstidentitet i starten af 2014, hvor jeg begyndte at arbejde meget abstrakt.

#3 Hvordan vil du beskrive din kunst? Hvilke ting eller elementer inspirerer dig?

Jeg vil beskrive min kunst som værende abstrakt, men samtidig poleret. Der er en del modeller mit grafiske øje ikke kan fravige fra. Mine nyere ting er dog meget inspireret af naturen der omgiver mig.

#4 Hvem eller hvad er din største inspirationskilde?

Jeg følger selvfølgelig med i, hvad der sker på den danske illustratorsscene, men jeg forsøger også at holde mig et stykke fra, hvad andre laver, så jeg er original hver gang. Der er ikke noget værre end en copycat.

#5 Søger du at udtrykke et bestemt budskab med din kunst?

Jeg har mange tanker bag mine illustrationer, men jeg forsøger ikke at udtrykke et bestemt budskab.

#6 Hvad laver du, når du ikke laver kunst?

Jeg arbejder fuld tid som politibetjent i København, hvor mange af mine vågne timer bliver brugt.

marmor 01 RR PO