WHAT'S NEW? // Ny kunstner hos AKUART HOME - Tal Paz-Fridman

Tal Paz-Fridman

“… now a part time profession – full time obsession.”

Skaber sin egen virklighed

“…it became a hobby, a profession, forgotten hobby and now a part time profession – full time obsession.” Sådan lyder det fra AKUART HOME’s nyeste kunstner Tal Paz-Fridman fra Isreal.

Tal er 45 år, gift og bor i Israel med sine tre børn og hund. Han drømmer om en dag at skabe et liv for sig selv og sin familie i Canada, hvor han boede nogle år som teenager.

Det hele begyndte da Tal var 13 år. Tal og hans yngre fætter var en weekend i byen Kibbutz, hvor de boede med hans bedstemor. Tal’s fætter var på det tidspunkt begyndt på fotokursus. Han viste Tal alt det han havde lært og Tal sugede det hele til sig. Fotografering har siden da været en besættelse.

Efter flere år som dokumentarisk fotograf, begyndte Tal at søge indad. Dette startede Tal’s største kunstneriske tranformation og hans sindstilstand begyndte at komme til udtryk i hans værker. Inspireret af buddhisme og religionens evige søgen på sindsro, fokuserer Tal i dag på at skabe sin egen virklighed.

Når ærlighed bliver til fotokunst

For kunstneren er det essentielle, ærlighed. Det handler om at forelske sig i alle små detaljer der ses på billedet. Redigerer man nogen af detaljer væk, vil man i følge Tal aldrig kunne opnå billedets fulde potentiale. Så elsk hvert et element, detalje og fejl. Kun på den måde kan man genleve en sindstilstand – igen og igen.