What’s new: Basco Five

 

Artist & performance design

Basco 2 1

Basco Five

And his 7 magic elements

Basco Five er en canadisk kunstner med base i København. For ham handler det om processen, om at nyde kunsten og pleje sit ego. Konsistens er alfa og omega, og hans kunst kan ses som en visuel dagbog. Som en 1:1 spejling af hans følelser.

Vi bad ham lave en liste over de ting, der inspirerer ham, udfordrer ham og provokerer ham. It’s is what you came here for.

Enjoy.

1. Wabi Sabi

‘Artist Designers Poets and Philosophers’ – en bog af Leonard Koren, der udforsker det japanske skønhedskoncept, som findes i forfaldet. Med en fortid som street artist kan jeg let relatere til den form for skønhed, der udspringer fra forfald. Det kan være plakaten, der langsomt falder fra hinanden, blæk, der falmer, plakater, der bliver overskrevet om og om igen. Det minder mig om, at mit arbejde ikke behøver at være perfekt, og at ting ikke altid skal være skinnende og nye.

basco 1A
basco 2B

2. Kultdokumentarer

Source Family – jeg elsker dokumentaren om the Source Family og Father Yod. Jeg er fascineret af kulturer. De har en enorm interessant måde at brande og positionere sig på. Deres udseende er enestående – det gælder alt fra det de har på til de symboler, der viser, hvad de tror på. Jeg arbejder for tiden på et gruppearrangement, hvor jeg og 9 andre kunstnere skaber vores egen kult, så jeg er lidt besat.

3. Goose Hag

Når lys og kunst mødes i Japan. Jeg er for nyligt begynder at lave mine egne stearinlys, og jeg finder hendes kreationer vildt frigørende. Det bryder ideen om, hvad et stearinlys kan være. Det viser, at du virkelig kan lave nogle unikke ting og gøre lys til en form for høj kunst.

basco 3C
basco 4D

4. Helligt vand

Jeg fandt det her på tilbud i Rom. Jeg fascineres af ting, der har magiske kræfter – og så til til bare 2 euro.

5. Dax Wax

DAX er et hårprodukt, som min bedstefar brugte. Det er ret hårdt og bliver i dit hår for evigt. Jeg kan godt lide det, fordi jeg føler en forbindelse til min bedstefar, når jeg bruger det. Han var en lastbilchauffør, og han var som en usleben diamant – men altid sød ved mig. Jeg udforsker ofte den uslebne side af maskulinitet i min kunst, for jeg kommer fra uslebne, og det finder jeg en skønhed i.

basco 5E
basco 6F

6. Grillz

Jeg ville elske at få et komplet sæt sølv-grillz til mine tænder. En fyr, der for alvor kan bære det, er Panacea fra Berlin. Se ‘RISE AND SHINE’, så forstår I.

7. Black Lips

Jeg har et hemmeligt man crush på dem alle sammen. De har den her DIY Punk mentalitet, der fejrer deres egen unikhed. Deres vibe giver mig mod til at være mig selv og til at skabe den kunst, jeg vil. Det gør, at jeg hviler i følelsen af at være anderledes. Og så er musikken fantastisk musik. Sangene “Bad Kids” og “Oh Katrina” er virkelig værd at lytte til.

The Black Lips 014
0