FAQ

Tom
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras condimentum augue aliquam quam iaculis, non sodales odio blandit. Curabitur quis metus quis ante sodales bibendum ac a elit. Mauris dapibus turpis sit amet arcu consectetur euismod. Suspendisse mattis velit libero, at egestas tortor vulputate ac.
Hvad er det, der gør AKUART HOME lydabsorberende?
Det der gør AKUART HOME til markedets førstevælger er kernematerialet, der er specialdesignet til at absorbere lyd. Motivet trykkes på et lydtransparent lærred, så lyden når ind til billedets kerne og absorberes. Det er derfor, at det ikke er muligt at sætte en lydabsorberende plade bag et almindeligt billede, hvor overfladen er lukket af maling. Hvor et almindeligt billede reflekterer og kaster lyden tilbage, absorberer AKUART HOME lyden og optimerer akustikken mærkbart.
Hvornår ved man, at man har brug for lyddæmpning?
Du ved, at du har brug for lyddæmpning, når du ikke kan høre, hvad du selv tænker. Når børnenes skrig får loftet til at lette, når lyden fra service, der sættes i opvaskemaskinen er unødvendigt skarpe, og når lyden fra hi-fi anlægget mudrer. Det kan være alle tænkelige gener i form af ekko, rungen og støj, der skaber ubalance i din hverdag.
Hvordan kan jeg vide, hvor mange AKUART HOME billeder, jeg skal bruge?

 

 

Antal og størrelser afhænger af en række forskellige faktorer som fx rummets størrelse, overfladetyper, geometri og indretning. Hvis du har indrettet dig med tunge gardiner, tæpper og polstrede møbler, er dit behov for lyddæmpning mindre, end hvis du bor minimalistisk med mange hårde overflader. Vi anbefaler, at du læser vores pragmatiske akustikguide, hvis du er i tvivl om, hvor mange billeder, du skal bruge i de mest udsatte rumtyper.

Hvor vigtigt er placeringen af AKUART HOME?

Placeringen af AKUART HOME er vigtig. Vi anbefaler, at du placerer AKUART HOME, hvor du opholder dig mest i boligen. På den måde kan du skabe akustiske zoner, som sikrer det gode lydmiljø. Du opnår den største effekt ved at placere dine AKUART HOME billeder, så de forhindrer lyden i at svinge mellem to hårde parallelle overflader. Den gode nyhed er, at du kun behøver sætte billeder op på den ene af vægfladerne, da lyden absorberes det øjeblik, den rammer billedet. Der er ikke noget i vejen for at placere akustikbillederne overfor hinanden på to modstående vægge, men ud fra et akustisk synspunkt er det en smule overkill. Vi anbefaler i stedet, at du placerer dine akustikbilleder på to tilstødende vægge, så du tager højde for de lydbølger, der svinger på tværs og langs af rummet.

Kan jeg selv montere mit AKUART HOME billede?

Det er nemt selv at sætte et AKUART HOME billede op på væggen. Alle AKUART HOME billeder er monteret med øskner på bagsiden – lige til at hænge op. Det er nøjagtigt lige så let som at hænge et hvilket som helst andet almindeligt billede i skifteramme op på væggen.

Hvordan bestiller jeg AKUART HOME?

Det gør du i vores online shop.

Jeg er utålmodig. Hvor længe går der fra bestilling til levering?

Selv om alle AKUART HOME billeder blivet lavet på bestilling leverer vi inden for 10-15 arbejdsdage.

Hvornår betaler jeg for mit AKUART HOME?

Du betaler for dit AKUART HOME, ligeså snart du har lagt bestillingen i vores webshop. Netop fordi AKUART HOME løsninger er made-to-order betaler du ved bestillingen og ikke ved modtagelsen.

Kan jeg få mit eget personlige motiv som et AKUART HOME billede?

Du kan bestille et AKUART HOME billede med dit helt eget personlige motiv på. Det eneste, du skal gøre, er, at uploade filen i minimum 2000 pixels på den korteste led – i enten jpg, tiff eller png og sende den til os. Vi vil også gerne vide, om filen skal være sort/hvid eller i farve, og hvordan du gerne vil have motivet beskåret.

Hvordan er printkvaliteten på AKUART HOME?
Den er knivskarp. Vores dygtige grafiske designhold kvalitetstjekker alle printfiler, før de ryger i trykken og på dit AKUART HOME billede. Du kan altså regne med, at printkvaliteten er i top, hvad enten du ønsker et motiv fra vores online galleri eller dit eget personlige motiv.
Hvordan vedligeholder jeg mit AKUART HOME billede?
Vi mener, at ren lyd er bedst. Det er derfor let at holde både lærred og ramme rent og pænt – AKUART HOME tåler nemlig daglig afstøvning og en hårdt opvredet klud.
Kan et AKUART HOME billede have en negativ effekt på lyden?

Nej. Så enkelt kan det siges. Du kan ikke hænge et AKUART HOME billede forkert, men vi anbefaler dog, at de placeres i umiddelbart “talehøjde” de steder i boligen, hvor I befinder jer mest – fx ved spisebordet. På den måde kan I være sikre på, at mest mulig af den direkte lyd bliver absorberet effektivt.

Hvad nu hvis jeg fortryder mit køb?

Det håber vi ikke, at du gør, for alle vores akustikbilleder bliver lavet på bestilling. Vi producerer kun de specifikke ordrer, vi modtager, og vi tager derfor ikke varer retur. I særlige tilfælde kan der efter forudgående aftale foretages returnering af specialfremstillede varer mod et gebyr på minimum 20% af produktets vejledende udsalgspris.

Hvordan ved jeg, hvilken type akustikbillede, der matcher mit behov?
Om du har behov for AKUART HOME 30 eller AKUART HOME 50 afhænger af en række forskellige faktorer. Hvis du har indrettet dig med tunge gardiner, tæpper og polstrede møbler, er dit behov for lyddæmpning mindre, end hvis du bor minimalistisk med mange hårde overflader. Vi anbefaler dig at læse vores pragmatiske, hands-on akustikguide. Er du stadig i tvivl, så er du velkommen til at kontakte os direkte.
Kan jeg få en prøve?

Det er ikke muligt at få tilsendt en prøve, men du er velkommen til kigge forbi vores showroom i Nordhavn efter aftale og få en demonstration, før du beslutter dig.

I hvilke rum kan jeg hænge AKUART HOME op?

I princippet alle rum. Dog er behovet størst i rum, der er domineret af hårde, glatte overflader som fx to modstående vægge. Det er typisk i køkkenalrummet, børneværelset, spisestuen, rum med hi-fi anlæg og i udestuen behovet er størst. Men da alle rum og akustiske udfordringer er forskellige, findes der ikke et klart svar. Den første opgave er at definere den helt rigtige løsning ud fra akustisk funktionalitet og effekt. Ved hjælp af vores pragmatiske akustikguide, guider vi dig til den helt rigtige løsning, der både matcher din indretning og behov for akustisk funktionalitet. Se hvad AKUART HOME har gjort for andre her eller kontakt os for en uforpligtende snak.

Hvor meget vejer et AKUART HOME billede?

Et AKUART HOME 30 akustikbillede vejer omkring 3,5 kg pr. m2. Et AKUART HOME 50 er tungere og vejer omkring 5,6 kg pr. m2. De monteres begge med almindelige øskner – nøjagtig som et hvilket som helst andet billede i skifteramme.

Hvor kan jeg se mulighederne for artwork?
Hvilket materiale er AKUART HOME lavet af?

 

Det lydabsorberende kernemateriale i AKUART HOME akustikbilleder er designet til effektivt at absorbere lyd ud fra markedets mest skånsomme og miljøvenlige måde. Kernematerialet består af særlige polyester fibre (PET) genanvendt 100% af plastikflasker. Det giver et CO2 udslip som er 4 gange lavere end almindelige PET fibre, der findes i alt fra babybleer, puder, møbler m.m. Derudover er materialet brandcertificeret og testet fri for harmfulde stoffer i henhold til Eco-Tex 100.

Lærredet består også af en polyesterblanding, der er særligt designet til print af høj kvalitet, og som ligeledes er brandhæmmende, testet fri for harmfulde stoffer i henhold til Eco-Tex 100 og nem at holde ren. Rammen er en letvægtspulverlakeret aluminiumsprofil, som sikrer, at AKUART HOME altid vejer det absolut minimale uanset billedets størrelse.

Leverer AKUART HOME til hele verden?

Oui. Si. Da. Yes. Ja. Vi trodser både globale og internationale grænser for at give hele verden mulighed for at få akustik. Vi tilbyder fri fragt til alle leveringer i Danmark på nær Grønland, Færøerne og ikke brofaste øer. Kontakt os hvis du bor uden for Danmark og gerne vil have god akustik sendt til døren.

Er AKUART HOME brandsikkert?
Ja. Alle AKUART HOME akustik billeder består af et brandhæmmende lærred efter DIN Standard EN 13501-1. Kernematerialet er ligeledes testet som værende brandsikkert ud fra EN 13501.
Hvad er forskellen på HOME 30 og HOME 50?

Læs om AKUART HOME 30 her og om AKUART HOME 50 her. Her står alt, der er værd at vide om forskelle, ligheder, muligheder og alt det midtimellem. God fornøjelse.