Gratis fragt i hele Danmark

AKUART HOME
Akustik Guide

Din guide

til god akustik

Lad os guide dig til at skabe et hjem, med plads og ro til det liv boligen skal rumme. Vi har opsummeret vores viden og erfaring i et simpelt overblik, så du uden besvær kan få en akustikløsning der fjerner uønsket støj og uro. Selvom akustik er en kompleks videnskab, kan man med et par enkle tommelfingerregler finde frem til en løsning, der nemt og hurtigt forbedrer lyden og skaber forhøjet velvære i lige præcis dit rum.

Hør forskellen
med og uden AKUART HOME

 

Hvordan ved jeg hvad jeg skal have?

AKUART
Home 30

Brug AKUART HOME 30 når I oplever udfordringer med lyden ved høje frekvenser og derfor har behov for at dæmpe skarpe og høje toner primært forårsaget af almindelig tale, høje børnestemmer og klirrende bestik og service. Brug også AKUART HOME 30 hvis I af indretningsmæssige årsager foretrækker en slank ramme, der ikke stikker for langt ud fra væggen. Det kan være i spisetuer, hvor pladsen mellem spisebordsstolene og væggen er begrænset.
Home 30 svarer til absorptionsklasse C.

AKUART
Home 50

Vælg AKUART HOME 50 når I er udfordret på akustikken og har behov for super effektiv lyddæmpning, er AKUART HOME 50 det oplagte valg, for den absorberer nemlig mærkbart den lydenergi, der rammer dets overflade ved både lave, mellem og høje frekvenser. AKUART HOME 50 er derfor perfekt, hvis I oplever problemer med forskellige lydkilder. Det kan være, at lyden fra hi-fi anlægget mudrer og runger, at taleforståeligheden forsvinder, når familien er samlet omkring spisebordet, og når børneskrig og leg føles støjende. I situationer som disse anbefaler vi altid AKUART HOME 50.
Absorptionsklasse B.

Placering er nøglen

Den bedste placering.
Du opnår den største effekt af dine akustikbilleder ved at hænge dem i de områder hvor I opholder jer mest. Det er særligt oplagt at hænge akustikbillederne i talehøjde i spiseområdet, ved kogeøen og evt bag sofaen.

Placer akustikbillederne så tæt på lydkilden som muligt. På den måde absorberes den direkte lyd hurtigt og spreder sig ikke som støj i rummet.

Bedst i test

Grafen til her over viser, hvor godt AKUART HOME 50 absorberer lyden mellem 0 og 1 (absorptionskoefficienter) i frekvensområdet mellem 125 – 4000 Hz. Her betyder 1, at 100% af lyden absorberes og 0 betyder, at 100% af lyden reflekteres.
Frekvensområdet, det er testet under svarer til det menneskelige taleområde.

AKUART HOME absorberer altså fra 500 Hz og opefter alt lyd, der rammer pladen. I 250 Hz absorberes 80% af lyden og omkring 125 Hz absorberes 35% af lyden.

For at simplificere grafen, er der lavet en europæisk standard (EN ISO 11654), der klassificerer akustikpaneler ned til en værdi – et bogstav. Dette gøre det nemmere for dig som forbruger at vælge akustikpaneler ud fra deres akustiske funktionaliteter. Klassificeringen går fra klasse A til E, hvoraf A er den bedste. Alle produkter skal dermed angive hvilken klassificering, de opnår. Vi har angivet forskellige materialers pacering på grafen.

God akustik i hjemmet
Med fire enkle regler

1. Placer akustikpanelerne så tæt på lydkilden som muligt.

2. Placer gerne akustikbillederne på to tilstødende vægge.

3. Vælg tykkelsen af dit akustikbillede baseret på rummets aktiviteter og lydniveau.

4. Indret med akustikpaneler eller andre bløde og dæmpende materialer der dækker hvad der svarer til 15% af rummets m2.

Gode råd fra vores specialist

De fleste mennesker lægger først mærke til akustikken, når den er til gene. Hyggelige stunder om middagsbordet bliver urolige og støj kommer i vejen for den gode samtale. Her er akustikbilleder en super effektiv og simpel måde at få styr på akustikken og skabe rolige rammer i hjemmet.

– Steffen Spangmose, akustisk ingeniør.

Oplev og
mærk forskellen

Optimal akustik, minimal indsats, flot resultat.
AkuartHome akustikbilleder indgår naturligt som en del af din indretning og stil og er den nemmeste måde at opnå god akustik i dine rum.
Hvad enten du vælger AkuartHome30 eller AkuartHome50, monteres dit nye akustikbillede som ethvert andet indrammet billede og kræver ingen særligt værktøj eller gør-det-selv evner.

Montage

AkuartHome monteres helt enkelt med to vægbeslag på bagsiden af rammen.

Du skal bruge:

  • Et vaterpas eller tommestok til at markere hullerne på væggen
  • En boremaskine til at borre huller
  • 2 rawlplugs der passer til dine vægge (gips, træ, beton)
  • 2 skruer

AKUART Reviews

“Akustikken har forbedret sig markant, og der er kommet nyt liv på væggene. En æstetisk og funktionel løsning, som har skabt en balance og ro i familiens hverdag.”

– Denise

“Det er helt vildt! De irriterende hverdagslyde er væk og rummet er meget mere behageligt.” 

– Jonas

Har du flere spørgsmål?

Produktspecifikationer

Bestilling & Betaling

Levering & Retur

Andet

Dit afsnit går her

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Skal jeg vælge Home 30?

Brug AKUART HOME 30
Når I oplever udfordringer med lyden ved høje frekvenser og derfor har behov for at dæmpe skarpe og høje toner primært forårsaget af almindelig tale, høje børnestemmer og klirrende bestik og service. Brug også AKUART HOME 30 hvis I af indretningsmæssige årsager foretrækker en slank ramme, der ikke stikker for langt ud fra væggen. Det kan være i spisetuer, hvor pladsen mellem spisebordsstolene og væggen er begrænset.

Skal jeg vælge Home 50?

Vælg AKUART HOME 50
Når I er udfordret på akustikken og har behov for super effektiv lyddæmpning, er AKUART HOME 50 det oplagte valg, for den absorberer nemlig mærkbart den lydenergi, der rammer dets overflade ved både lave, mellem og høje frekvenser. AKUART HOME 50 er derfor perfekt, hvis I oplever problemer med forskellige lydkilder. Det kan være, at lyden fra hi-fi anlægget mudrer og runger, at taleforståeligheden forsvinder, når familien er samlet omkring spisebordet, og når børneskrig og leg føles støjende. I situationer som disse anbefaler vi altid AKUART HOME 50.

Hvad er produktet lavet af?

Det akustisk materiale i AKUART HOME billeder er produceret af 100% genanvendte tekstiler.

Vores alurammer er produceret i aluminium med 75 % upcycled aluminiumsskrot
Vores trærammer er produceret i Amerikansk eg fra ansvarligt skovbrug.

Vores kanvas er produceret af polyester. 100% genanvendte polyesterfibre.

Hvordan er printkvaliteten?

Den er knivskarp. AKUART HOME bliver lavet med en special serigrafi teknik på et eksklusivt
acoustic art canvas. Vores canvas er fremstillet til at give en flot mat overflade med en lille smule
struktur. Det giver en utrolig æstetisk og flot kvalitet. Vi tør godt lægge hovedet på blokken og
sige at du ikke finder noget flottere andre steder. Kvaliteten er endvidere meget flottere end fx
indrammede plakater netop pga. den matte overflade som ikke giver genskin. Vores print kan
ikke ridses af og er meget svært at ødelægge (man skal skære med en kniv før det går i stykker)
Vi bruger certificeret blæk uden harmfulde stoffer og vores billeder lugter ikke eller afgiver
gasser. Vær opmærksom på at mange andre akustikbilleder på markedet er printet med UV blæk
der lugter kraftigt og indeholder en masse kemikalier.
Vores dygtige grafiske designteam kvalitetstjekker alle printfiler, før de ryger i trykken og på dit
AKUART HOME billede. Du kan altså regne med, at printkvaliteten er i top, hvad enten du
ønsker et motiv fra vores online galleri eller dit eget personlige motiv.

Hvor mange billeder skal jeg have for at få effekt?

Antal og størrelser afhænger af en række forskellige faktorer som fx rummets størrelse, overfladetyper, geometri og indretning. Hvis du har indrettet dig med tunge gardiner, tæpper og polstrede møbler, er dit behov for lyddæmpning mindre, end hvis du bor minimalistisk med mange hårde overflader. Vi anbefaler, at du læser vores guide, hvis du er i tvivl om, hvor mange billeder du skal bruge.

Hvor meget vejer et AKUART HOME billede?

Et AKUART HOME 30 akustikbillede vejer omkring 3,5 kg pr. m2. Et AKUART HOME 50 er tungere og vejer omkring 5,6 kg pr. m2. De monteres begge med almindelige øskner – nøjagtig som et hvilket som helst andet billede i skifteramme.

Dit afsnit går her

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Sådan bestiller du

Du bestiller billederne direkte i vores webshop her.

Hvordan kan jeg betale?

Du betaler for dit AKUART HOME, ligeså snart du har lagt bestillingen i vores webshop. Vi hæver betalingen når din ordre har forladt vores lager. Vi tager imod Visa-Dankort, Visa, MasterCard, Visa Electron, Maestro, Mobilepay og gavekort.

Kan jeg få mit eget personlige motiv som et AKUART HOME billede?

Du kan bestille et AKUART HOME billede med dit helt eget personlige motiv på. Det eneste, du skal gøre, er, at uploade filen i minimum 2000 pixels på den korteste led – i enten jpg, tiff eller png og sende den til os.
Bestil her.

Dit afsnit går her

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Hvor hurtigt leverer I?
Selv om alle AKUART HOME billeder bliver lavet på bestilling leverer vi inden for 10-15 arbejdsdage. Alt bliver håndlavet specifikt på mål. Ved bestilling med eget motiv sørger en grafiker for at optimere dit billede så det står helt skarpt.
Hvordan er jeres returret?

Vi håber vi ikke, at du fortryder dit køb, for alle vores akustikbilleder bliver lavet på bestilling. Vi producerer kun de specifikke ordrer, vi modtager, og vi tager derfor ikke varer retur.

Hvordan leverer I?

Vi leverer inden for 10-15 arbejdsdage.

Store formater leveres med fragtmand. (Fra 86×120 cm)
Mindre formater leveres med GLS. Du modtager et trackingnummer og kan følge pakken. (Fra 86×120 cm og ned)

Ved ordrebekræftelse vil du få at vide, hvilken dag vi leverer. Vi producerer og leverer indenfor 10-15 arbejdsdage, og vores flinke leveringsservice vil kontakte dig inden, så du kan sikre at der er nogen hjemme til at modtage produkterne.

Kan jeg hente produkterne selv?
Nej, det er ikke muligt at afhente produkterne selv. Varerne bliver sendt direkte fra vores fabrik. Vi leverer til den adresse, du ønsker, gennem en fragtmand eller fragtfirma.
Dit afsnit går her

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Hvordan hænger jeg det op?
Det er nemt selv at sætte et AKUART HOME billede op på væggen. Alle AKUART HOME billeder er monteret med beslag på bagsiden – lige til at hænge op. Det er nøjagtigt lige så let som at hænge et hvilket som helst andet almindeligt billede i skifteramme op på væggen.
Hvordan vedligeholder jeg mit AKUART HOME billede?

Vi mener, at ren lyd er bedst. Det er derfor let at holde både lærred og ramme rent og pænt – AKUART HOME tåler nemlig daglig afstøvning og en hårdt opvredet klud.

Kan jeg få en prøve?

Det er ikke muligt at få tilsendt en prøve, men du er velkommen til kigge forbi vores showroom i Nordhavn efter aftale og få en demonstration, før du beslutter dig. Du er ofte også velkommen til at låne nogle med hjem og prøve. Skriv til os for en aftale info@akuarthome.dk

I hvilke rum kan jeg hænge AKUART HOME op?

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Kontakt os hvis du har flere spørgsmål

Ring til os

+45 2750 8290

Skriv til os

info@akuarthome.dk

Kurv
Din kurv er tomTilbage til shopppen
Calculate Shipping