Basco 2 1

Basco Five

“Det er først, når man bliver besat af en stil og et koncept, at kunsten kommer.”

 

Graffiti, eventyr, kondomer

Som teenager fandt canadiske Nils Blishen graffitien. Dengang handlede det mest om eventyret og en måde at skabe sig en identitet. At blive somebody important. Nu er han i trediverne og fokuseret på processen. På at nyde kunsten. Og på at pleje sit ego.

Der findes kun én regel. Den handler om konsistens. The one and only Basco Five consistent rule. For der skal være en rød tråd. Og kigger man på hans værker, er man aldrig i tvivl om, at det er en Basco Five original. Hans kunst er som en visuel dagbog. En 1:1 spejling af hans følelser på det tidspunkt, han var besat af et specifikt emne eller koncept. Basco Five. Navnet er en hyldest til hans tidlige – og evige – kærlighed til tabasco sauce. Det startede med at være hans graffiti navn – bad ass as ever – og Five blev tilføjet af den simple årsag, at lyden ”five” er for god til ikke at bruge.

Hvordan lyder Basco Five? Spørger man kunstneren selv, så er det det tætteste, man kommer på et soundtrack til hans liv Limahls Never Ending Story. Originalen fra 1984 er en kontant reminder om at holde liv i den barnlige kreativitet. Og pleje den hver dag.

Besøg website

basco pic