web bolundberg

Bo lundberg

“Jeg synes, at et stykke kunst bedst kan defineres af dét, der udelades fremfor dét, der tilføres.”

 

Salvador Dali møder svensk æstetik

En person. Det var dét, der skulle til. Bo var solgt. Både til kunsten og til det æstetiske udtryk. Det var mødet med en biblioteksbog om Salvador Dali, der blev en livsændrende oplevelse for den dengang 13 årige svenske teenager. Han var så betaget, at han blev ved med at låne bogen, så andre ikke kunne få fingre i den.

Spørger man Bo, er han kun god til to ting. Til at cykle og til at designe. Hans stil er kendetegnet ved, at han reducerer fremfor at tilføre detaljerigdom i sine værker. For Bo er livet et stort kaos. Det er derfor, han altid har forsøgt at skabe orden i sin eksistens – og måske derfor hans fotografier og design viser verden så simpelt og enkelt som muligt. Inspirationen og kreativiteten skal komme til ham – ikke omvendt. Det er ikke noget, han fremprovokerer eller opsøger. For det er lidt ligesom med en sæbeboble. Når du forsøger at fastholde den, forsvinder den.

Lige nu arbejder Bo på at indarbejde et narrativ i sine billeder. Og det skal gøres nu og ikke på et senere tidspunkt, hvis han skal følge det råd, han ville give til en yngre version af sig selv: Gør det mens du kan.

Besøg website

Bo lundberg web