Månedens kunstner // april

“Kunst er et forsøg på at ændre virkeligheden og finde nye individuelle måder at kommunikere på”. – Mert Sahbaz

web palegrain 01

STUDIO PALE GRAIN

Moon Walk, Copper
og Solar Fall

Der sker hele tiden ting omkring os, der slet ikke får opmærksomhed nok. Noget af det er interessant. Men også kun noget af det. Det handler om at være selektiv. I hvert fald hvis man spørger Mert, som er manden bag Studio Pale Grain, og som er kendt for sine meget lidt farvemættede værker – heraf navnet. Studio Pale Grain’s mange fotoserier har det tilfælles, at de formår at skabe et inddragende univers. Med et støvet og nedtonet udtryk, leger fotografierne med farveskalaer, som man bedst kender fra 70’erne.

Interessen for det landskab og de tilfældigheder Mert møder i sin hverdag, inspirerer ham. Det er som om, de insisterer på eksistens. Men det kan også sagtens være gader og provinser, der inspirerer ham. Eller bare udsigten fra hans vindue. Der er også en grad af fascination, der spiller ind. For ud af det blå kan der komme nyt liv i tidligere værker, som så får ny betydning og bliver udgangspunktet for nyt. Nye serier. Ny kunst. Nye tanker.

Når Mert ikke arbejder, kan man finde ham i nærheden af en sø i Stockholm med en fiskestang i hånden. Balance og indre ro. Og ellers sidder han med garanti på Youtube og binge-watcher madvideoer.

Besøg website

 

palgra 35 SQ

Udvalgte produkter

No product matching your criteria.