web robertfarkas 02

Róbert Farkas

“Et værk uden en klar mening er ikke kunst.”

Photoshop & love at first sight

Róbert er ikke kunstner. I hvert fald ikke ifølge ham selv. Har aldrig villet være kunstner. Det skyldes, at han er fra en familie, der er fyldt til randen med kunstnere inden for forskellige genrer. Róbert er sin egen og vil ikke stemples. Ikke desto mindre har han altid været god til at tegne, men har altid hadet det. Det tog for lang tid. Det var derfor kærlighed ved første blik, da han opdagede Photoshop, og det kickstartede hans karriere inden for digtalt design.

Róbert foretrækker at eksperimentere med forskellige teknikker, men han holder sig altid inden for kategorierne: vilde dyr og byliv. Og kun sjældne gange lader han sig inspirere af 80’erne. Han finder inspiration i bøger, film og udstillinger. De fleste af hans ting har en syrlig eftersmag. Ensomhed og indre mørke er på en eller anden måde en stor del af hans værker.

Det Róbert laver ligger et sted mellem kunst og design. Det er derfor ikke alle hans værker, der har en mening. Og på den måde distancerer han sig fra alt det, han hverken kan eller vil identificere sig med. Når Róbert ikke roder med sin kunst, øver han sig på at stå på skateboard, spiller trommer eller er co-udvikler på et virtual reality indlæringsprojekt. Yes. You’ve heard it right.

rob